Er livet på landet noget for dig? - Alt om heste og sport
15585
post-template-default,single,single-post,postid-15585,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Er livet på landet noget for dig?

Er livet på landet noget for dig?

Hvor mange danskere bor på landet?

Danmark er et af de lande i Europa, hvor flest indbyggere bor på landet. I de resterende europæiske lande har folk travlt med at flytte til de større byer, hvor det i Danmark ikke er tilfældet. Det foregår i hvert fald ikke i samme tempo som de andre lande. En undersøgelse viser, at 45 procent af danskerne bor på landet, hvor gennemsnittet for resten af EU er helt nede på 28 procent. Disse tal kan godt lyde voldsomme, da der i dag bliver talt meget om Udkantsdanmark, og om at de små landsbyer står tomme, men en del af forklaringen på, hvorfor tallene er så høje, er at de korte afstande i Danmark gør det muligt for folk at arbejde i de større byer, men samtidig bo på landet.

 

Hvordan er livet på landet?

I gamle dage boede folk ofte på landet, fordi at de havde et landbrug. Dette er ikke helt tilfældet i dag. I dag er der mange mennesker, der bor på landet, selvom de ikke har landbrug som erhverv. Landbrugets rolle i den samlede danske økonomi er blevet meget mindre, men spiller dog stadig en væsentlig rolle. To tredjedele af landets areal er beslaglagt af landbruget, og landbrug er fortsat et centralt erhverv, som i 2012 beskæftigede 2,5% af landets arbejdsstyrke. For nogle er landbrug derfor en stor del af deres liv, mens det for andre ingen rolle spiller.

 

Det er ikke nogen hemmelighed at udviklingen på landet ikke foregår i raketfart. Der er f.eks. ikke altid gode transport-, uddannelse- og jobmuligheder på landet, hvilket særligt rammer den yngre del af befolkningen på landet. Derfor findes der eksempelvis en ungdomsorganisation, som fungerer som et mødested for unge mennesker på landet og unge mennesker, der har en interesse for livet på landet. Organisationer som denne arbejder bl.a. også på at forbedre ovenstående problematikker.

 

Fordele ved at på bo landet

Der findes mange skrøner om det at bo på landet, som medvirker til at give det en negativ omtale. Mange er dog af den overbevisning, at der er en lang række fordele ved at bo på landet. Nogle af de helt klare fordele er:

  • Billigere boligudgift
  • Frisk luft
  • Let adgang til økologiske fødevarer
  • Større mulighed for at holde dyr
  • Direkte adgang til naturen
  • Sammenhold

Det er meget individuelt, hvorvidt man trives på landet, men disse er nogle af de åbenlyse fordele. Der er rigtig mange mennesker, som bor i de større byer i deres ungdom, og som så flytter på landet, når de får børn. En grund til dette kan bl.a. være, at det er muligt at få en meget større bolig på landet for samme beløb, som man kan få en lille lejlighed for i en storby. For mange er naturen og den friske luft også lokkende, hvis man har boet i en storby i lang tid.

No Comments

Post A Comment