Planlæg dit drivhus til sommeren og spar en masse penge!

Relaterede artikler

Der er vinter, og derfor er der ikke meget, som man kan bruge tiden på. Derfor kan man vælge at planlægge fremtiden, da dette kan give en stor glæde i fremtiden. Det handler blandt andet om sommeren, hvor man skal sidde udenfor, hvor der skal nyde lækker mad og drikkelse. Og lige præcis mad og drikkelsen kan man selv planlægge, og det er ikke i form af en madplan. Man kan derimod vælge at gøre klar til sommeren i sit drivhus. Man kan planlægge hvad man skal have i drivhuset, for dette giver et meget bedre overblik, når man når til sommeren. Man kan starte mindre projekter, som en lille produktion af vin, eller noget andet som er hyggeligt at lave. Inden for drivhuse findes der blandt andet følgende typer:

  • Alm. drivhuse i forskellige størrelse
  • Vægdrivhuse

Disse to typer er de mest udbredte i Danmark, men der findes også andre. Et sådan drivhus som bliver nævnt er typisk noget du finder, fordi det er nemt at bruge, og fordi størrelsen passer godt ind i danskernes vaner inden for planter.

Alm. drivhuse

De almindelige drivhuse som ligner et almindeligt hus i glas er de mest udbredte drivhuse, som du finder i Danmark. Det er fordi de kan fås i forskellige størrelser, og derfor passer til enhver have og familie, som skulle have lyst til at benytte det. Det betyder, at der er langt flere der købe dette, fordi det opfylder en lang række krav om størrelser. Mange ønsker nemlig ikke, at deres drivhus fylder hele haven, eller at de ikke kan have alle deres planter i det. Mange fylder blandt andet deres drivhus med følgende planter:

  • Tomatplanter
  • Agurkplanter
  • Vindrueplanter
  • Peberfrugt
  • Chili
  • Krydderurter

Dette er planter, som mange bruge i køkkenet, og derfor er det rart at have i haven. Når man selv har plantet sin mad, så kan man selv bestemme, hvad der er af e-numre og sprøjtegifte i maden. Man kan med andre ord få økologisk mad, hvis man vel og mærke ønsker dette. Det er blandt andet også billigere at lave mad, hvis man har sit eget drivhus, fordi man blot skal købe nogle frø, som kan give planter, som holder i mange år. Det er også meget nemmere, men også vildt hyggeligt, hvis man kan gå ud i haven og hente grøntsager og krydderier. På den måde kan man altså selv vælge, hvordan ens madlavning påvirkes. Skulle der ikke være plads til et almindeligt drivhus i haven, fordi man bor i rækkehus eller ligende, så kan man købe et vægdrivhus.

Vægdrivhuse

Hvis man ikke har meget plads, så er et vægdrivhus det perfekt. Det er et drivhus i halv størrelse. Det er altså mindre, men flyder også langt mindre, fordi det kan stå langs væggen, hvilket giver mere plads i haven. Men et vægdrivhus er ikke bare et lille drivhus, for man kan også få dem store. Mange vælger at købe et vægdrivhus, fordi de så får en billig udestue, hvor man samtidig kan have planter stående. Dette giver altså en stor fordel i økonomien, og det er lige før at det er WIN-WIN. Man sparer på udestuen og har billige grøntsager. Så nu ved du lidt om drivhuse, så er det blot at planlægge resten.

Mere indenfor dette emne

Populære historier

julegave til hund

Julegave til hund er en ligeså vigtig ting på huskelisten, som det er at købe til et familiemedlem. Butikkerne er også begyndt at markedsføre...

Undgå røde, sarte og kløende øjne med en allergivenlige mascara

Reagerer dine øjne også ved påføring af mascara? Det er næsten umuligt at undgå at bruge mascara i dagligdagen, da det kan give trætte øjne...

Et vægdrivhus er et godt alternativ til folk i lejlighed

Det er blevet rigtig populært at have en masse forskellige planter. Det kan være alt fra blomster, der blot pynter til krydderurter,...